After 1 year I am back in Cambodia!

Končno … mi je vzelo malo več časa, kot sem sprva planirala. Tokrat tudi z vizo ni bilo nobenih problemov. Sem se prepričala, da so mi dali pravo. Dva dneva sem bila samo na poti. Najprej do Siem Reapa. Tam sem ostala samo eno noč ter šla pozdravit nekaj prijateljev. Tako domače je. Vsi so nasmejani in prijazni, z nasmehom polepšajo dan.

20160522_182313

Drugi del poti je bila vožnja do province Mondulkiri, skoraj na meji z Vietnamom. Boom, eden od fantov s kateremi smo lani na Koh Rongu skupaj živeli, se je preselil sem in me povabil na obisk. Ko sva se pogovarjala po telefonu je rekel naj pridem z avtobusom, vožnja naj bi trajala 4 ure. Super, sem si mislila, bo hitro minilo. No, na koncu je vožnja trajala 13 ur 🙂 Bila sem edina tujka. Noben ni znal angleško. Nihče mi ni znal povedal, kje naj presedem. Stresno. Enkrat vmes je bil postanek za kosilo. Na izbiro pa – črički in zarodki piščancev v jajčni lupini. Mmmmm 🙂

20160524_095457

20160524_131216 20160524_131008

Tukaj v mestu San Monorom je krasno. Nobenega turista, samo domačini. Ker smo nekje na nadmorski višini 800 m so temperature nižje. Veliko je dežja, skoraj vsako popoldne. Prebivam v veliki vili, lastnik je Boomov prijatelj. Prvič na tem potovanju imam čisto svojo sobo. Prenočišče, hrano, prevoz in pijačo imam zastonj. Super je imeti prijatelje povsod po svetu.

received_1104260122964779

Čez dan se družimo, vozimo naokrog z motorjem po okoliščih hribih in se sprehajamo po đungli. Lastnik te hiše in v bližini več kot 30 ha zemlje. Kmalu želi tam zgraditi hotele, bungalove, bazene … ni da ni. Komaj čakam, da vidimkončno podobo.

Kambodža je revna država. Ampak tele lastniki imajo toliko denarja, da si težko predstavljam. Kamboški tajkuni hehe

Jutri naprej v Phnom Penh. Potem pa res počasi na jug proti Koh Rongu.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s