Back to Koh Rong!

Pa sem spet tukaj. Že tretjič. Vse skupaj že slaba dva meseca. Prvič pet dni, drugič skoraj tri tedne, sedaj pa že skor mesec dni. Super je. Dnevi prehitro minevajo. Zdi se mi, kot da sem tu par dni. Prelepe plaže, morje, vsak dan sončno vreme brez oblačka. Ker sem prišla ravno v času Kitajskega novega leta je bilo vse dražje, kot prej. Povratna karta z ladjo se je iz 15 dolarjev podražala na 25.

Prišla sem skupaj z Brazilko Bruno, ki sem jo spoznala v hostlu v Sihanoukvillu. Ker že dobro poznam cel otok sem ji v tednu dni, ko sva bili skupaj, razkazala vse lepe kotičke naokrog. Skupaj sva najeli sobo v novem guest housu. V najini sobi sva bili prvi stranki, hišo so končali graditi le dan pred najinim prihodom. Dogovorili sva se za dobro ceno, 10 dolarjev na noč za dvoposteljno sobo s kopalnico. Prišli sva ravno na Valentinovo. V enem od barov je potekala dobrodelna dražba, ves denar pa je bil namenjem organizaciji ‘Friends of Koh Rong’, ki skrbi za otroke, ki prihajajo iz revnih družin. Licitirali so ljudi, ki tukaj delajo.V zameno za podarjen denar pa je zmagovalec dobil brezplačno večerjo s to osebo. Zbrali so skoraj 2000 dolarjev. Zelo lepa gesta.

Odkar je Bruna odšla naprej proti Vietnamu se družim z ljudmi, ki delajo na otoku. Ker je otok zelo majhen poznam že skoraj vse. En popoldne smo se s puncami, ki delajo v baru Coco in Myro, odpravili na privaten izlet z ladjico na okoliške plaže. Skoraj nič turistov, le mi in samotne plaže. Šli smo na Coconut Beach in na Nature beach. Ogromni valovi na poti nas niso motili, vožnja z majhno ladjico je bila tako še bolj zabavna. Na eni od plaž smo najeli vodni park in kot majhni otroci skakali po trampolinih na vodi. Deset ljudi na majhnem trampolinu in polno smeha.

En večer smo se skupaj z vsemi družili na pomolu sredi vasi. Na koncu smo vsi zaspali na blazinah . Prebudil pa nas je prelep sončni vzhod. Prvi sončni vzhod na Koh Rongu. Nepozabno.

Kupila sem si že štiri majčke. Eno mi je podaril eden izmed domačinov, črno brez rokavov z zemljevidom Koh Ronga na hrbtu. Drugo, črno oblekico, sem kupila v enemu izmed barov. Na sprednji strani ima narisan zemljevid sveta z napisom Make your own trip. Tretja je modra z napisom: Rong place, Rong time. Četrta pa vijola z napisom: It’s all gone Koh Rong.

V treh dneh sem naletela kar na štiri Slovence. Prvega, Roka, sem imela na Facebooku in sva se že prej dogovorila, da se dobiva, ko pride na Koh Rong. Drugega, Vida iz Maribora, sem spoznala čisto po naključju. Ko sem sedela v baru in pila jutranjo ledeno kavo me je natakar vprašal od kje prihajam. Ko sem rekla, da sem iz Slovenije, je s prstom pokazal na fanta, ki je sedel zraven mene in rekel, da je on prav tako iz Slovenije. Najprej nisem verjela, ker se to kar pogosto zgodi, ampak se na koncu izkaže, da so iz Slovaške, ne Slovenije. Tokrat temu ni bilo tako. Teden dni sem preživela v njegovi družbi in z njegovimi prijatelji in moram reči, da se prav prileže po dolgem času spet malo ‘po domače’ pogovarjati. Srečala sem še en par, difovca iz Ljubljane.

Pred enim izmed hotelov sem našla osem majhnih kužkov. Zelo so simpatični. Majhne črne kepice. Vsakič, ko se sprehodim mimo, jih primem v naročje in malo pocartam. Najraje bi kakšnega kar vzela  s sabo domov.

Ker sem v Kambodži spet že skoraj mesec dni moram v prihodnjih dneh spet podaljšati svojo vizo. Tokrat mi ne bo treba iti do meje s Tajsko, ampak lahko vse uredim kar v turistični agenciji. Internet tukaj še vedno deluje le, ko prav zapiha veter, zato se opravičujem za dolge razmike med posameznimi objavami.

IMG_3259 IMG_3261 IMG_3366 IMG_3926 IMG_3927 IMG_3935 IMG_3940 IMG_3943 IMG_3944 IMG_3949 IMG_3951 IMG_3969 IMG_3973 IMG_3974 IMG_3977 IMG_3978 IMG_3980 IMG_3983 IMG_3998 IMG_4005 IMG_4019 IMG_4026 IMG_4033 IMG_4039 IMG_4060 IMG_4064 IMG_4089

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s