Coastal tourist city Kep

IMG_3802 IMG_3801 IMG_3796 IMG_3710 IMG_3721 IMG_3726 IMG_3775 IMG_3790 IMG_3695 IMG_3698 IMG_3700 IMG_3703 IMG_3709 IMG_3689 IMG_3690 IMG_3693Kep je majhno mesto na jugu Kambodže, slabe pol ure vožnje iz Kampota. Mesti sta si zelo podobni. Razlika je le, da eno leži ob morju, drugo pa ob reki. V Kep-u turisti lahko uživajo na plaži, gredo v nacionalni park, se odpravijo na kakšnega od otokov ali pa pridejo le na piknik na prav za to urejene prostore. Turistov tu ni veliko. Ogromno pa je domačinov, ki po službi in med vikendi prihajajo na krajši oddih. Plaža ni nič posebnega. Vsi domačini se kopajo oblečeni. Ko sem vprašala, kakšen je razlog za to, so mi rekli, da nočejo, da jih prime sonce. Vsi si namreč želijo čimbolj bele polti. V redu, razumem. Še vedno pa mi ni jasno, zakaj si ne oblečejo le tanke majice in hlač. Nekateri gredo v vodo kar v kavbojkah, usnjenih jaknah, puhastih puloverjih. Zakaj?

Moj hotel se je nahajal kakšnih 5 kilometrov iz centra mesta. Spet sem si najela kolo in se z njim odpravila naokrog. Kep je znan po zelo dobri hrani, tukaj naj bi imeli najboljšo morsko hrano v Kambodži. Zelo znan je ‘Crab market’, kjer se vsak dan dobi sveža morska hrana. Drugi večer sem šla tja na večerjo in si naročila okusne lignje na žaru. Zraven pa zastonj dobila še lep razgled in sončni zahod ob morju.

Med kolesarjem je bil največji problem izogibanje vsem živalim na cesti. Kokoši, purani, krave, opice. Opice se sprehajajo po cestah in iščejo ostanke hrane. Tudi če izgledajo prijazne, naj vas videz ne zavede. Potrebno je imeti varnostno razdaljo, saj znajo biti zelo zlobne. Lahko te tudi oropajo ali ugriznejo. Opazovala sem jih le od daleč in se smejala njihovim vragolijam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s