Riverside town Kampot

Mestece Kampot leži zraven reke in je glavno mesto province z enakim imenom. Umirjeno mesto je izhodiščna točka do gore Bokor. Je idealno za pobeg iz vrveža in velikih mest v Kambodži. Pol ure do morja, blizu Vietnama, par ur do Sihanoukvilla in Phnom Penha.

Dobila sem super sobico. Zelo ugodno in novo. Peš se iz enega konca do drugega sprehodiš v par minutah. Vsi so zelo prijazni, vsak mimoidoči se ti lepo nasmehne in te pozdravi. Sprehajanje ob reki je zelo sproščujoče, prav tako sedenje na klopci zraven  in občudovanje sončnega zahoda. Sonce zahaja za bližnjimi hribi, zelo je lepo.

Spet sem najela kolo in odkolesarila naokrog na podeželje. Ustavila sem se v eni od vil ob reki. Nekateri so se kopali, jaz pa sem ob dobri glasbi v ozadju prebirala novo knjigo, ki sem jo dobila v prejšnjem hostlu. In zraven pila ledeno kavo. Kampot je točno to, kar sem potrebovala. Malo oddiha od vsega, par dni za nabiranje energije. 3 dni za razvajanje. Banana cheesecake v slaščičarni ob reki je bila popoln zaključek treh lepih dni. Prvih treh kot samostojna popotnica.

IMG_3481 IMG_3492 IMG_3505 IMG_3508 IMG_3512 IMG_3513 IMG_3520 IMG_3521 IMG_3525 IMG_3530 IMG_3531 IMG_3536

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s