18 days on Koh Rong

Ko sem se odločila, da zapustim Koh Tao in odidem nazaj na Koh Rong, so se v meni prevevali mešani občutki. Upala sem, da sem sklenila pravilno odločitev in, da mi ne bo žal. Sedaj lahko rečem, daje bila to ena boljših odločitev na potovanju. 18 dni je minilo čisto prehitro. Kot da bi bila tam le teden dni se mi je zdelo. Prve dni nama je s Saro družbo delala še Lidija, nato pa sva ostali sami in se zabavali iz dneva v dan. Imeli sva super sobico. Poceni in veliko, z dvema zakonskima posteljama in lastno kopalnico. Dneve sva preživljali na plaži, večere pa s prijatelji, ki sva jih spoznali prvič, ko sva bili na Koh Rongu.

Pot iz Tajske do juga Kambodže je bila dolga. Ko sem sedla na trajekt in videla celino, ki se oddaljuje in otoček, ki je vedno bližje sem imela prav metuljčke v trebuhu. Otok je res rajski, zaenkrat ga turizem še ni uničil. Bo pa drugačna zgodba čez par let, že sedaj gradijo nove hotele in guesthouse kamor seže oko. Človek se navadi na tamkajšen ritem življenja. Vse poteka počasi, brez stresa, nobenemu se nikamor ne mudi. Dobiš občutek, kot da se nahajaš v prostoru, ki ga realni svet ne doseže. Vse težave in problemi izginejo, človek pozabi na vse in se prepusti uživanju. Skoraj prelepo.

Po skoraj treh tednih sem se privadila tudi na omejene dobrine in skromno življenje. Na otoku ni cest, avtomobilov, motorjev, bankomatov, klime, tople vode. Elektrika je na voljo samo par ur na dan, internetna povezava pa je odvisna od tega, kam piha veter. Vode včasih ni tudi po cel dan. Straniščne školjke nimajo kotličkov, ampak le vedro vode zraven. Ni toaletnega papirja. Ampak  ko se navadiš na vse to niti ne pogrešaš več vseh teh vsakdanjih stvari. Miši v sobi. Ogromne pajkove mreže v bungalovu. Vodni bizoni na plaži. Opice v džungli. Vse to in še kaj so vsakodnevne stvari na Koh Rongu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s