Hiking on Koh Tao

Ker zelo pogrešam telovadbo in miganje, smo se skupaj s Saro, Lidijo in Nickom odpravili na dva hike-a. Odločitev, da gremo je bila čisto spontana, sploh nismo pričakovali, da bomo na koncu hodili skoraj cel dan. Še vreme je bilo tista dva dni dokaj oblačno in zato popolno za raziskovanje otoka. Marca se nisem nič sprehajala naokoli, ves čas sem bila le na glavni plaže Sairee. Tokrat pa smo v celem tednu raziskali in prehodili večino otoka. Otok je dolg 7 kilometrov, širok pa 3 kilometre. Koh Tao je zelo gričevnat, povsod so klanci navzgor in strme ceste navzdol.

Končna destinacija prvega hike-a je bila znak na vrhu hriba – ‘Love Koh Tao’, ki leži zraven velikega vodnega rezervoarja, ki oskrbuje otok z vodo. Preden smo se podali na pot sem pričakovala, da bomo hodili kakšno uro. Na koncu smo domov prišli po štiih urah in pol, izmučeni od vročine in zelo visoke vlažnosti v zraku. Mislim, da se še nikoli v življenju nisem tako spotila, majico je izgledala tako, kot da bi ravno prišla izpod tuša. Nekateri deli poti so bili zelo strmi, nekateri zaraščeni in neurejeni. Smo pa imeli s sabo zemljevid, tako da smo z lahkoto našli pravo pot. Med potjo se nahajajo številne razgledne točke, iz katerih se vidi cel Koh Tao in tudi otok Koh Nang Yuan. Razgled iz mesta, kjer stoji ta znak je res enkraten. Tudi mrzla pijača po naporni hoji se je zelo prilegla. Nazaj do plaže Sairee smo se odpravili po daljši poti, saj je bila ta, po kateri smo prišli do vrha, zelo slaba in nekje tudi nevarna. V restavraciji na vrhu smo videli tudi največjega pajka, ki je bil velik skoraj toliko, kot človeška dlan.

Na drugem Hike-u se nam je pridružila še Lidija in skupaj smo se odpravili proti najbolj južni točki otoka. Tokrat je bila pot malo manj zahtevna, manj strmih klancev. Smo pa hodili več časa kot prvič, skoraj 7 ur. Sprehajali smo se ob morskih poteh, šli na par razglednih točk, končna postaja pa je bilo mestece Chalok na jugu. Če nas ne bi ujet dež bi se sprehodili še do plaže Freedom. Tako pa smo morali več kot uro vedriti v eni od restavracij in smo se morali pred Freedom beachu obrniti in se odpraviti nazaj proti domu, da nas ne bi ujela tema. Ustavili smo se tudi v gojišču, kjer skrbijo za majhne morske želve. Zelo so bile luštne, prišli smo ravno v času hranjenja. Koh Tao je znan po tem, da tam živi veliko želv. Če s Koh Phangana gledamo proti Koh Tao pa vidimo, da ima otok tudi obliko, ki je podobna želvi.

Edini neraziskani del otoka ostaja še sever. Sem ga pustila za naslednjič, ko pridem nazaj na Koh Tao.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s