Otres Beach

Adijo Vietnam, pozdravljena Kambodža! Vietnam je name pustil super vtis, predvsem pa zelo drugačnega, kot sem sprva pričakovala. Pričakovala sem veliko bolj revno državo, bolj nazadnjaško in bolj resne in nesramne ljudi. Naletela pa na nekaj popolnoma drugega – državo, ki se zaradi turizma hitro razvija in nasmejane in prijazne domačine na vsakem koraku. Mislim, da se bom v prihodnje še vrnila. Nizke cene, lepa pokrajina, gostoljubni ljudje, dobra hrana se le eni od razlogov, zaradi katerih se bom zagotovo še kdaj vrnila v te kraje. Najbolj nepozaben je bil dvodnevni izlet z motorjem v gore in na podeželje, kjer sem lahko videla kakšen je dejansko Vietnam.

Pot iz Vietnama v Kambodžo je bila spet zgodba zase. Na spalni avtobus sem šla ob 23.30, na cilj pa naj bi prispela okrog 13.30 neslednji dan. Pa temu seveda ni bilo tako. Že ponoči, ko sem se par krat zbudila smo bili vedno parkirani na istem mestu. Zelo čudno. Po občutku vsaj kakšnih pet ur. Razlog za to je bil, da se je urad za vize na meji odprl šele ob sedmih zjutraj. Po plačilu viz smo nadaljevali pot in se čez par minut že ustavili za zajtrk. Nekje na pol poti sem v mestu Phnom Penh zamenjala avtobus, ura pa je bila že 13.00. Spet je sledila vožnja z avtobusom. Na njem je bil zelo prijazen vodič, ki se mi je ves čas nasmihal. Enkrat sem ga le uspela vprašati, koliko časa bomo še rabili do cilja. Pa se mi je le smejal. V Sihanoukville sem prispela zvečer, po 18h urah vožnje. 18 ur vožnje in 24 ur brez hrane. Ne vem, ali je bila prva večerja v Kambodži res tako dobra ali sem bila po vsej tej vožnji res tako lačna.

Ustavila sem se na Otres beachu, plaži 10 minut stran od mesta Sihanoukville. To plažo sem si izbrala, ker ima na njej Slovenka hostel Mushroom Point. Gre za zelo znana prenočišča, ki imajo na spletnih straneh tudi najbolje ocenjene sobe. Vsi bungalovi, dormi, restavracije, WC-ji so v obliki gob. Super izgleda vse skupaj. Ampak je zaradi ugleda cena prenočišč zelo visoka, zato sem se odločila, da raje prespim pri sosedih. Tukaj pa sem si privoščila pico. Prva bolj evropska hrana po treh tednih. Saj so riž in nudli super, ampak po treh tednih bi se že zelo prilegel kakšen krompir, zrezek ali špageti s tuno. Spoznala sem par iz Slovenije, ki stanuje že dve leti v Avstraliji. Šli smo na pijačko, kjer smo imeli zelo zanimivo debato o tem, kaj vse je potrebno da se človek ustali in si dobi delo v državi, kot je Avstralija. Veliko koristnih informacij, vam pa povem to, da tudi drugje po svetu ni vse lepo in postlano z rožicami.

Pričakovala sem, da bo plaža obljudena in polna turistov. Mladi naj bi sem zahajali zaradi zabav. Zjutraj, ko sem prišla na plažo pa je bila zgodba popolnoma drugačna. Nikjer žive duše, prelepa plaža in mirno morje. Sem bila zelo prijetno presenečena. Dan ležanja na plaži se je prilegel, prav tako pedikura na plaži, ananas, mango in sprehod ob sončnem zahodu. Tu sem videla enega lepših sončnih zahodov. Rumene, oranžne in rdeče barve so se razprostirale čez celotno nebo, v živo je bila še veliko lepše kot na fotografijah.

Naslednja destinacija je najlepši otok v Kambodži,Koh Rong. Stvari se odvijajo iz dobrega na še boljše, uživam vsako minuto.

Vsi tisti, ki želite biti na tekočem se lahko tudi naročite nanj (Subscribe to my blog). To pomeni, da dobite obvestilo na vaš elektronski naslov takoj, ko objavim kaj novega. To storite tako, da na desni strani poiščete Subscribe to my blog v zavihku You can also find me on in vpišete svoj e-mail naslov. Na ta e-mail dobite še link in s klikom na njega aktivirate ‘naročnino’. Čisto preprosto.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s