Nha Trang – A russian city inside the Vietnam

Nha Trang je obalno mesto in je najbolj popularno turistično letovišče v državi. Z visokimi stolpnicami ob plaži na prvi vtis deluje zelo podoben Patayi ali Miami beachu. Človek sploh nima občutka, da je v Vietnamu. Glavni namen prihod turistov je potapljanje, počitnikovanje in nočno življenje. Mesto je pravo malo gradbišče, na vsakem koraku se dela nov hotel ali visoka stolpnica. Čez par let bo tu nastalo velemesto, ob obali bodo hoteli stali eden ob drugem. Tukaj naj bi bila tudi najlepša plaža v Vietnamu. Razprostira se čez celo mesto, ampak moram reči, da sem videla že veliko lepših plaž. Sicer je čista, ampak polna turistov in domačinov, ki prodajajo različne stvari. Moram reči, da me je samo mesto razočaralo. Nobene stvari ni, ki bi pritegnila mojo pozornost. Pol dneva sem preležala na plaži, se sprehajala, popoldne pa sem najela kolo in se v kaotičnem prometu odpravila malo kolesariti naokrog.

Že prihod v mesto ni veliko obetal. 10 urna vožnja z nočnim avtobusom iz Hoi An-a je bila daleč od prijetne. Ceste so po večini še makadamske in v izdelavi, lukenj na cestah pa je toliko, da se jih ne da prešteti. Kako izgleda, ko avtobus brez zaviranja zapelje v te luknje, pa si lahko sami predstavljate. Spanje ob takšni divji vožnji je nemogoče.

Druga stvar, ki mi sploh ni všeč je število turistov. Če bi bili to popotniki, mladi, iz celega sveta me še ne bi motilo. Ampak je tukaj 90% rusov. Starih, resnih, zateženih, neprijaznih. Kamor pogledaš, sami rusi. Zdolgočaseni, polni denarja, slabe volje. Vse table, napisi, letaki, meniji v restvracijah – vse samo v ruščini, nič v angleščini. Kot da bi prišel v malo rusko mesto sredi Vietnama.

Če bi se še enkrat lahko odločila, bi Nha Trang preskočila, in se raje ustavila v kakšnem manjšem mestecu ob obali, mogoče Mui Ne. Se pa najde v vsem slabem tudi nekaj dobrega. Včeraj me je na plaži ustavil mladenič, domačin, in mi predstavil s čim se ukvarja. Na svojem motorju pelje turiste naokrog, v kraje, ki jih turizem še ni dosegel. Glede na to, da je zame en dan v Nha Trangu popolnoma dovolj, sem se odločila, da bookiram dvodnevno turo z motorjem. Lucky Ducky, moj voznik, me jutri zjutraj pobere v hotelu in komaj čakam, da se odpraviva na pot. Sloni, slapovi, kavna polja, pitoni, sviloprejke, spanje pri domačinih, preizkušanje lokalnih dobrot in še mnogo več me čaka v naslednjih dveh dneh. Pa prvič v življenju se bom vozila s pravim motorjem – komaj čakam!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s