Counting down the days

Točno se še spomnim dneva, ko sem na Instagram objavila slikico na kateri je pisalo, da je do mojega odhoda še točno 2 meseca. Prav tako se spomnim, ko je do odhoda bil še mesec dni. Sedaj pa sta ostala le še 2 dneva in vznemirjenje je na višku, živčki delajo s polno paro. En tak poseben občutek, ko se ene stvari zelo zelo veseliš, ob enem pa te je malce strah pred neznanim in tem, kar te čaka. Pakirati še nisem začela, mislim pa, da imam vse stvari, ki jih potrebujem, urejene in pripravljene (vize, cepljenje, zavarovanje, prevoz do letališča itd.). V soboto sem oddelala še zadnji ‘šiht’ in se izselila iz našega stanovanjca na Šišenski. Tako mi je ta zadnji teden ostal za dopoldanske kavice in druženje.

Pa da vam zaupam svoj okvirni plan potovanja. Nisem si rezervirala veliko stvari, ker sem se odločila, da sem bom držala načela: Go with the flow! Ker grem za dolgo časa je skoraj nemogoče, da bi si vse rezervirala že vnaprej. Sproti se bom odločala, koliko dni bom preživela v posameznem mestu. Začrtala sem si le približno pot in označila kraje na zemljevidu, ki so name po branju Lonely Planeta naredili največji vtis.

Par besed o okvirnem planu. Pot začnem na severu Vietnama v mestu Hanoi. Od tu se bom najprej odpravila v najbolj težko pričakovani del Vietnama, Ha Long Bay. Potem pa počasi, nekje v roku 14h dni čist do juga te lepe državice. Sledi Kambodža, najprej južni del ob morju, nato pa proti severu vse do Angkor Wata, ki velja za enega najlepših templjev na svetu. Za Kambodžo si bom prav tako vzela okrog 14 dni. Na koncu pa še do Tajske. Najprej seveda v glavno mesto Bangkok. Od tu letim do otoka Koh Samui, kjer bom preživela božič. Na Koh Phanganu silvestrovo in ‘Full moon party’ četrtega januarja. Na koncu pa še meni najljubši del – dober mesec na Koh Tau – najboljšemu otoku na svetu. Da si bom po naporni poti napolnina baterije pred odhodom domov. 🙂

Med anketiranjem v službi sem si ustvarila tudi svoj prvi ‘Travel Journal’. Lepo sem si ga uredila, ga polepila s slikicami iz preteklih potovanj, sedaj pa je pripravljen na to, da se napolni do zadnje strani. Vanj bom pisala kakšne zanimive prigode, ki jih človek prej ali slej pozabi. Pa tudi kontakte popotnikov, ki jih bom spoznala, imena hostlov, kjer bom preživela noči, karte za prevoze in podobne stvari, ki jih vedno prinesem domov s potovanj in jih namečem v predal, kjer nedotaknjene tudi ostanejo. Tako pa bo vse malo bolj urejeno in bom mogoče to knjigico tudi čez nekaj let vzela v roke in se spomnila vseh stvari, ki so se mi zgodile.

Včeraj sem povabila na eno majhno večerjo k sebi domov še vse punce. Nič čudnega, da je danes cel dan deževalo, ker nas je bilo toliko na kupu. 🙂 Še en super večer v dobri družbi!

Med potjo bom seveda pisala blog. Vsi tisti, ki želite biti na tekočem se lahko tudi naročite nanj (Subscribe to my blog). To pomeni, da dobite obvestilo na vaš elektronski naslov takoj, ko objavim kaj novega. To storite tako, da na desni strani poiščete Subscribe to my blog v zavihku You can also find me on in vpišete svoj e-mail naslov. Na ta e-mail dobite še link in s klikom na njega aktivirate ‘naročnino’. Čisto preprosto.

To je zaenkrat z moje strani vse. Ostale objave ne bodo več napisane na domačem kavču z mačkom v naročju. Upam le, da bodo internetne povezave vsaj tako dobre, da bom lahko kaj objavila.

Za konec pa bom kar sama sebi zaželela miren let in eno nepozabno potovanje. Bon Voyage!

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s