Phi Phi Islands

Danes smo preživele zadnji dan na morju, jutri zjutraj se z letalom že odpravljamo nazaj v Bangkok. Dan smo izkoristile za izlet na morju, ogledale smo si 7 različnih otokov. Že zjutraj nas je pričakal nasmejan vodič, oblečen v rasta hlače, kap in torbico. Bil je zelo zabaven, cel dan smo se šalile na njegov račun. Po morju smo se vozili z jahto. Valovi so biliveliki zato je bila vožnja nemirna in adrenalinska. Na cilj smo prispele čisto premočene.

Prva postaja je bil Bamboo Island. PRelepe plaže, ki jim ni videti konca. Otok je imel dobil po tem, ker je na njem raslo veliko bambusa. Ampak od tsunamija naprej ni o njem ne duha ne sluha.

Nato smo se šle potapljat na 2 različni mesti. Bolj zanimiva je bila druga postaja na Monkey Islandu. Priplavale smo iz ladje do obale in opazili 2 opici, ki sta pozirali turistom. Obnašali sta se čisto človeško. Vzeli sta stekleničko vode, jo odprli in pili z nje kot navadni ljudje.

Kar iz ladje smo se peljali mimo Viking Cave-ain Pileh Baya, lagune sredi morja.

Predzadnja postajanka je bila najbolj težko pričakovana in razlog za to, da smo si izbrale ta izlet. Maya Bay je plažica, obdana s klifi, ki je bila prikazana v filmu The Beach, Leonarda di Capria sicer nismo srečale, je pa pogled na plažo in pečine še vedno veličasten. Če odmisliš vse turiste in ladje, ki jih je ogromno, je pogled blizu sanjskega, V glavi sem si zamislila, da sem na otoku sama in si pričala pravljični trenutek.

Na koncu smo se odpeljali še do Phi Phi Dona, kjer smo imeli kosilo v samopostrežni restavraciji. KAsneje smo imele še nekaj časa, da smo si ogledale okolico. Gre za dva zaliva ki sta po sredini med seboj povezana s kopnim Tudi tukaj so še vidne posledice cunamija. Vse hiše se obnavljajo ali ponovno gradijo, palme pa so po večini vse polomljene.

Zadnji dan na morju je bil super, spet je bilo zelo zelo vroče. Nastavile smo se še zadnjim sončnim žarkom, jutri pa spet na celino in potem počasi proti domu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s