Trip to the jungle in Chiang Mai

Včeraj smo rezervirale enodnevni izlet za danes. Po slastnem zajtrku – kosmiči z jogurtom in svežim sadjem smo se odpravile na pot. V hotel nas je prišel iskat super prijazen vodič, ki nas je s šalami zabaval celo pot. Vmes mi je tudi zmasiral roke s tradicionalno tajsko masažo. Nasplošno so tukaj vsi ljudje zelo prijazni. Ves čas so nasmejani in nas ogovarjajo z lepimi besedami.

Vozili smo se z avtom z odprtim zadnjim delom, tako da smo lahko med vožnjo opazovale okolico. Skupaj se nas je na izlet odpravilo 12. 3 pari – iz Japonske, Italije in Nemčije, mi tri ter še trije malce starejši moški. Imeli so nekaj čez 30 let. Mi smo prišle oblečene v kratkih hlačkah, majicah brez rokavov in supergah. Oni pa so prišli opremljeni, kot da se odpravljajo na odpravo v kakšne gore. Dolge vojaške hlače, bandane okrog zapestja, klobuki in pohodni čevlji. Bili so iz Poljske in čez dan je padlo kar nekaj šal na njihov račun. S celo skupino smo bili fajn druščina, zato je bil izlet še toliko boljši.

Najprej smo se odpeljali do Muzeja orhidej in metuljev. Bile smo kar malo razočarane nad vsem kar smo videle. Orhidej je bilo nekaj deset, metuljev pa tudi ne prav veliko. Ime je obetalo veliko, ogled pa je bil bolj razočaranje kot kaj drugega.

Sledile je še slaba ura vožnje po zanimivi pokrajini, ki je spominjala na džunglo. Okrog Chiang Mai-ja smo prvič videle tudi kakšne hribe in griče. Prispeli smo do vasice, kjer imajo slone, s katerimi peljejo turiste na vožnjo naokrog. Stopile smo na poličko in potem na poseben stolček, ki ga ima vsak slon namontiranega na hrbtu. Vsak slon lahko pelje naenkrat po 2 človeka, tako da sem se jaz vozila z enim od poljakov. Kupila sem tudi vrečo banan, ki sem jih dajala slonu med vožnjo, da si je lahko malo okrepčal. Slišale smo,da so imeli nekateri tudi slabe izkušnje z jahanjem slonov. Ponekod namreč zelo grdo ravnajo z njimi. Ampak tukaj je bilo vse videti uredu, nobenega slona niso nič udarjali ali kar koli podobnega.

Sloni so nas peljali do vasice, kjer so predstavljena različna Tajska plemena. Najbolj zanimivo pleme se mi je zdelo pleme Long neck tribes ali po naše Dolgovratke. To so ženske, ki imajo okrog vratu obroče. Obroče jim na vrat nalagajo do 25ga leta, saj do takrat človek raste. Smo pa videle vse od starih gospe do mladih punčk.

Nato smo se v neki improvizorični kletki (nekaj podobno zip line-u) spustili na drugo stran reke. Naš voznik nas je odpeljal do restavracije, kjer smo imeli kosilo. Bilo je zelo zanimivo postreženo. Zavito je bilo v listih palme.

Po kosilo smo s peš odpravili do Waterfall-a, slapa sredi džungle. Da smo prišli do tja je bilo potrebno prehoditi dobre 3 kilometre navkreber. Vem, da to ni ravno veliko, ampak pri 40C in pripekajočem soncu zna biti kar naporno. Vreme tukaj je sicer nekoliko bolj znosno, čuti se vpliv reke in celine. Na koncu vzpona pa nas je pričakal majhen bazenček pod slapom iz osvežujočo hladno vodo. Brš smo se preoblekle v kopalke in se šle ohladit. Res je bilo super.

Po prijetni ohladitvi smo se peš spustile nazaj do restavracije. Sledil je še zadnji del izleta. Dali so nam čelade in rešilne jopiče, potem pa smo se z rafti spustili nazaj v dolino po brzicah. Voda je sicer zaradi sušnega obdobja zelo nizka, ampak smo se vseeno naveslale in nasmejale šalam, ki nam jih je pripovedoval naš vodič v čolnu. Na koncu so nas posedli še na splave s katerimi so nas odpeljali do zbirnega mesta. Iz tega dela žal nimamo slikic, ker smo mogle vse stvari pustiti v avtomobilu, da se ne bi zmočile.

Jutri se odpravljamo južno na otočke, čaka nas dolga vožnja. Najprej avijon, nato pa blak, avtobus in trajekt. Jutri bom spet brez interneta, tako da se spet oglasim ko pridemo na Koh Tao.

STROŠKI:

zajtrk 70 baht

večerja 115 baht

voda 20 baht

SKUPAJ: 4,5e

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s