Chiang Mai

Z nočnim vlakom smo se iz Ayutthaye pripeljale do mesta Chiang Mai, ki leži skoraj čisto na severu Tajske.  Ko smo čakale na vlak je do nas prišel eden od policajev, ki se je hotel z nami slikati. Vozile smo se več kot 12 ur, spale smo v posebnih kupejih s posteljami, tako da je bila vožnja kar udobna. Vreme tukaj je malo bolj prijetno. Ni tako soparno in vsake toliko tudi malce popiha veter.

Ko smo prispele smo spet poiskale tuk-tuk, zbarantale za ceno in gospod nas je odpeljal približno 15 minut stran od železniške postaje do hotela. Tokrat spimo v majhnem hotelčku, vendar je na odlični lokaciji, blizu vsega dogajanja. Edino kar manjka je klima, ventilator zaradi hude vročine bolj malo pamaga. Za 3 dni oziroma 2 noči smo plačale 7 eurov na osebo.

Najprej je bil na vrsti težko pričakovani tuš. Ker smo imele vse cunje tako umazane od rdečega prahu smo jih nesle kar oprati v najbližjo pralnico. Kosilo smo si prviščile v prijetni restavrciji. Spet so nam postregli z izjemno okusno in poceni hrano.

S polnimi želodčki smo šle do turistične agencije, kjer smo si rezervirale celodnevni izlet za jutri. Mislim, da se bomo imele odlično. V cel dan so stlačene vse stvari, ki smo si jih že pred prihodom želele ogledati, tako da nas jutri čaka še en naporen, a super dan. Šle smo še na kratek obhod po novem delu mesta in ugotovile, da je mesto polno marketov, trgovinic in mest za nakupovanje.

Zvečer smo se šle malce razvajat. Jaz sem si privoščila manikuro, Petra oljno masažo, Ema pa masažo vratu in ramen. Cene so smešne. Ena uramasaže stane malo več kot 4 eure. Za večerjo sem si naročila PApaya salad. Ampak nažalost nisem preverila pri natakarju ali je jed pekoča ali ne. Bilo je tako pekoče, da sem vase lahko spravila samo par grižljajev. Kasneje smo si privoščile še Banana Pankakes with Nutella and Miuk … to je do sedaj najboljša sladica,kar sem jih poskusila tukaj. Dobi se jo kar na tržnici, stane pa dober euro.

STROŠKI:

nakupovanje 300 baht

izlet 1100 baht

hotel 320 baht

voda 10 baht

večerja 95 baht

SKUPAJ: okrog 40 eurov

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s