Ayutthaya

Včeraj sem bila zvečer brez interneta, zato sedaj sledi povzetek včerajšnjega dne. Najprej smo se malo naspale in si nabrale moči za nov dan. Najprej smo si spet privoščile zelo dober zajtrk v bližini našega hotela. Spakirale smo nahrbtnike in se s taxijem odpeljale čez cel Bangkok do železniške postaje. Kupile smo karte za vlak (BKK – Ayutthaya). Vožnja je trajala slabi 2 ure, cena pa 15 baht (0,33e).

V Ayutthayi smo kar na železniški postaji pustile ‘ta velike’ nahrbtnike in se odpravile z ladjico čez reko. Spet je bilo zelo vroče. Kljub vročini imam vedno oblečeno čez še dolgo majico, ker sonce res pripeka. Že tako smo po dveh dneh že za par odtenkov temnejše polti kot ob prihodu.

Ayutthaya je mestece na severu Bangkoka. Leži zraven reke Chao Phraya in ima okrog 300.000 prebivalcev. V planu smo imele ogled vseh ruševin raznih templjev, kar bi bilo najbolj preprosto, če bi za par ur najele tuk-tuk. Ampak preden dobiš voznika, ki te bo okrog peljal za ugodno ceno, je cel projekt. Na koncu smo le imele srečo in ulovile prijazenga gospoda, ki nas je peljal do šestih različnih templjev. Ogledi so trajali okrog 3 ure, plačale pa smo mu 500 baht (11 e).

Včeraj je bilo res neznosno vroče. Cel dan smo se sprehajale po soncu. Popila sem pomoje okrog 4 litre vode. Na koncu dneva pa še pod tuš nismo mogle, ker smo spale na vlaku. Tako da smo se samo malo očistile s čistilnimi robčki. Ravno sedaj pa sem prišla izpod hladnega tuša, ki mislim da se mi je prilegel bolj kot kateri koli drugi v življenju.

Na nočnem vlaku smo bile od 21.25 do 10.30. Najele smo postelje v spalnem vagonu, tako da smo si odpočile. Gre za zelo udoben in praktičen prevoz. S tem, da smo se vozile ponoči smo si prihranile dragocen čas. Prispele smo v mestu Chiang Mai, ki je skoraj čisto na severu Tajske. Udobno smo se namestile v še en prijetel hotel. Sedaj pa počasi na kosilo in ogled mesta.

STROŠKI:

Zajtrk 30 baht

Skupna blagajna 500 baht

Večerja 80 baht

Trgovina 70 baht

Mango shake 30 baht

SKUPAJ: okrog 15 eurov

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s