Tiger Temple in Bangkok

Včeraj smo si rezervirale izlet za danes za ogled Floating Marketa, mesta Kanchanaburi in Templja Tigrov. Odhod iz hotela naj bi bil ob 7 uri zjutraj, zato smo se zbudile že zelo zgodaj. Ob 7h smo bile v recepciji, že prej pa smo dobile informacijo, da se tajci ne držijo točno vseh ur in da bo imel avtobus najverjetneje par minutk zamude. Čakale smo in čakale, ob 8h pa je gospodične iz recepcije le poklicala v turistično agencijo in vprašala, kdaj pride avtobus. Povedala nam je, da so nas pozabili pobrati 🙂 Dogovorile smo se za poznejši odhod, za ob 10h in se odpravile le na ogled Templja tigrov.

Ker smo imele še 2 uri časa smo se sprehodile po Kao San Roadu in si privoščile super zajtrk. Vsa hrana je zelo okusna in poceni, zato si lahko privoščimo, kar si želimo. Sveže narezano sadje je čisto drugačnega okusa kot pri nas. Veliko bolj sladko.

Ob 10h nas je prijazna gospodična odpeljala do mini busa, s katerim smo se odpeljali do templja, ki je okrog 3 ure vožnje stran iz Bangkoka. Promet v mestu je kaotičen. Ljedje vozijo ‘eden čez drugega’.  Vozijo zelo hitro, neprestano trobijo in se premikajo iz enega voznega pasu na drugega. Vozijo po levi strani ceste. Ampak kljub temu, da je vožnja prav adrenalinska gre za nek urejen kaos v katerem se vsi uspejo nekako sporazumeti tako da smo varno prišle do cilja.

V Kanchanaburiju se nam je pridružila vodička, ki je že kar po poti povedala par stvari o templju. Prvega mladička so iz divjine rešili leta 1992. Ostal je sam, brez mame, in bil na robu preživetja. Tako so ga rešili in skrbeli zanj, dokler si ni opomogel. V Templjih velja, da je vsako ubijanje živali prepovedano, ter da morajo za njih lepo poskrbeti. Tako so s časom tja pripeljali še več tigrov, danes jih je okrog 130. Vstopnina, ki jo plača vsak, je namenjena hrani za živali. Vsak tiger namreč poje 5-7 kg mesa na dan. Govori se, da tigre omamljajo, da ne bi kaj storili komu od obiskovalcev. Vodička je to zanikala. Rekla je, da je tempelj odprt le par ur na dan. Tigri se pred tem zelo najejo. V času njihovega počitka pa se obiskovalci lahko z njimi tudi poslikajo. Glede na to, da mačke 20 ur na dan prespijo ter da je res vroče (oktog 40C) verjamem, da se jim ne da skakati naokrog. Poleg tigrov se v templju prosto sprehajajo še druge živali – pavi, koze, divji prašiči, govedo,…

Na začetku smo se sprehodili s tigri. Povedali so nam, da se jih moramo dotakniti močno ter da se jih ne smemo bati. Ampak kljub temu sem bila kar malo živčna. Od začetka me je bilo še strah, potem pa ko vidiš, da ti nič nočejo postane vse bolj sproščeno. Slika te eden od prostovoljcev, ki te pelje od enega tigra do drugega in skrbi, da je vse OK.

Sledila je spet 3 urna vožnja nazaj do mesta Bangkok. Postanek je bil v Kanchanaburiju, kjer smo si ogledale še most čez reko Qwai.

V hotelu smo si najprej privoščile hladen tuš. Čez dan je bilo zelooo vroče. Malo manj kot 40C. Pa še v templjih je potrebno imeti pokrita kolena in komolce tako, da smo se kuhale v dolgih hlačah in majicah. S praznimi želodci od celodnevnega izleta smo odšle do bližnje restavracije in si spet privoščile pravo majhno pojedino. Sledila je še pijača, šiša in sladoled s palačinkami. Ulica Kao San Road zvečer postane zelo živahna. Ogromno mladih se sprehaja, hodi na pijačke, nakupuje in pleše po barih. Super je, ker se ves čas nekaj dogaja in ima prav čaroben utrip.

Preden smo prišle do naše sobice sta si Ema in Petra privoščili še kopel za noge z ribicami.

STROŠKI:

zajtrk 70 baht

voda 10 baht

večerja 70 baht

SKUPAJ: slabe 4 eure

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s