Odštevam dneve do odhoda na Tajsko

Tájska, uradno Kraljevína Tájska, je obmorska država v jugovzhodni Aziji, ki na vzhodu meji na Laos in Kambodžo, na jugu na Tajski zaliv in Malezijo ter na zahodu na Andamansko morje in Mjanmar. Uradni jezik je tajščina, prebivalcev je nekaj čez 62 milijonov, valuta je baht, časovna razlika pa 6 ur naprej.

V torek zjutraj se bom skupaj z Emo in Petro podala na pot, daleč stran od doma. Odhajamo za dobre 3 tedne, od 4.3. do 26.3. Pot bomo začele v Benetkah, končale pa na Dunaju. Med potjo imamo na poti do Bangkoka 2 postanka in sicer v Bruslju in Mumbaju.

Naredile smo okviren plan potovanja. Rezerviranih imamo nekaj hostlov, letov in vlakov … ostalo pa bomo rezervirale in poiskale sproti.

Naš okviren plan je približno tak, kot je prikazano na zgornji sliki.

1. BANGKOK

2. CHIANG MAI

3. KOH TAO

4. KO PHA NGAN

5. KRABI

6. JUŽNI OTOKI (KO LIPE, KO BULAN)

7. BANGKOK

Zaenkrat imamo rezervirane hostle za Bangkok, Chiang Mai in Ko Pha Ngan, letalski karti Chiang-Mai-BKK in Krabi- BKK ter vlak iz Ayutaye-Chiang Mai in BKK-Koh Tao.

BANGKOK

Bangkok  je s svojimi 8.280.925 prebivalci glavno in največje mesto Tajske. Leži ob bregovih reke Chao Phraya blizu Tajskega zaliva.

Bangkok je eno od najhitreje rastočih in ekonomsko dinamičnih mest v JV Aziji. Čeprav domačini verjamejo, da Bangkok raste v regionalno središče, ki bi tekmovalo s Singapurjem ali Hong Kongom, pa to mesto tarejo velike težave z infrastrukturo ter socialne težave, ki so posledica hitre rasti. Znano je predvsem kot ena najbolj obiskanih svetovnih turističnih destinacij.

Ogledale si bomo znamenito ulico Koh San Road, Grand Palace, nakupovalne centre in se podale po poteh filma Hangover. Dobile smo tudi nasvet, naj se tukaj najemo dobre hrane,ker je veliko bolj poceni kot na otokih južneje.

CHIANG MAI

To mesto se nahaja na severu države, okrog 700 km stran od Bangkoka. Mesto je razdeljeno na nov in stran del. Višek dogajanje je ob večerih, čez dan pa se ljudje odpravljajo na izlete v okolico.

Tromeja Golden Triangle, Dolgovratke (Long neck tribes), Pai village, Hand crafts village in Orchid temple je le par stvari, ki so zapisane na našem seznamu.

Na poti do Chiang MAi-a se bomo ustavile še v mestu Ayutthaya.

KOH TAO

Koh Tao je prvi otoček, ki ga bomo videle. Od tu naprej bomo najbolj uživale, ležanje na peščenih plažah bo vsakodnevno opravilo. Je majhen otok na vzhodni obali Tajske. Ima obliko želve , na njem živi okrog 1.300 ljudi.

KO PHA GNAN

Tu bo za nami že polovička potovanja. Je pa to del, ki se ga najbolj veselim. Tukaj bomo od 14. – 17.3. Ta datum smo skrbno planirale, ker je 16.3 polna luna, ta otok pa je najbolj znan po Full Moon Partyjih.Gre za zabavo na plaži na katero pride vsak mesec več tisoč ljudi. V najvišji sezoni se v eni noči na plaži nabere tudi več kot 20.000 mladih. Vsi se oblečejo v barvana, florescentna oblačila in se pobarvajo z barvami za telo.


KRABI

Krabi je mesto na zahodni obali. Je na celini in je na odlični lokaciji, saj leži zelo blizu zelo lepih otokov, na katere so vsak dan organizirani enodnevni izleti. Že vedno sem si želela videti ali je otok Ko Phi Phi res tako lep kot je prikazan v filmu The Beach, kjer igra Leonardo Di Caprio.

Na koncu nam bo ostalo še par dni za južne otoke, ki niso tako turistični in imajo izjemno lepe plaže.

Zadnja 2 dni se vračamo v Bangkok. Nakupovanje bomo pustile za na konec, da nam ne bo treba robe vlačiti s seboj po celotni Tajski.

Skratka … jutri začnem počasi na kup nabirati poletna oblačila, kopalke in natikače. Še 7x spat potem pa A K C I J A! :))

S sabo na pot bom vzela računalnik. Upam, da bom WI-FI normalno deloval, da bom lahko sproti objavljala slike in kaj napisala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s