Arriving in Istanbul

Zjutraj smo se odpravile iz Idrije, uredile še zadnje malenkosti – zavarovanje in podobno (Ja, tudi po potni list v Celje je bilo treba 😉 ) in se počasi odpravile do Brnika. Tudi če je bil zelo vetroven dan letalo ni imelo zamude, ob 14.30 smo že bile v zraku in na poti proti Turčiji. Let je trajal dobri 2 uri, vsake toliko časa nas je malo potresla turbulenca 🙂

Na letališču nas je z listom z mojim imenom pričakal mladenič, ki nas je prijazno pospremil do kombija, ki nas je odpeljal do našega hotela. Najprej sem se mu predstavila sama, za mano pa še Nika. Že to se mu je zdelo smešno in je vprašal, če imam v Sloveniji same Nike. Potem se mu predstavi še Mo-Nika … in nas je že počasi imel na sumu, da ga vlečemo za nos. Za piko na i je še Anja preimenovala sebe v Ne-Nika in tako so bili prvi trenutki v Istanbulu polni smeha in dobre volje. Naš hotel se nahaja v samem centru mesta, par 100 metrov od glavnih atrakcij. V recepciji sta nas spet pričakala 2 mladeniča, ki sta nam prijazno in gostoljubno ponudila skodelico okusnega jabolčenga čaja in nas seznanila z nekaterimi informacijami, ki nam bodo pomagale pri raziskovanju.

Po namestitvi v luštnem apartmaju smo spakirale, si skuhale večerjo in naredile okviren plan, kaj si bomo ogledale posamezen dan. Sedaj po počasi spat, jutri nas časa zgodnje ustajanje in naporen dan. Začel se bo s pestrim zajtrkom na strehi našega hotela.

Pa lep pozdrav do jutri 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s