Alcatraz, Pier 39 and Lombard street

Zapor Alcatraz leži na otoku blizu San Francisca. Tja smo se odpeljale z ladjico in se najprej odpravile na audio turo po zaporniških celicah. Po slušalkah sliših glasove zapornikov in varnostnikov. Te ustvarijo prav posebno vzdušje, popeljejo te v čas, ko je zapor še obratoval. Najbolj znan izmed zapornikov je bil Al Capone, v zaporu je preživel 4 leta. Drugače pa je šlo za enega najbolj varovanih zaporov na svetu. 3 zaporniki so uspeli pobegniti, a jih nikoli niso našli. Tako da tudi za njih ni rečeno ali so sploh preživeli plavanje na celino al ne. Zanimiva izkušnja. Občutek, ko greš v samico pa ni najbolj prijeten.

Po ogledu smo se peš odpravile ob obali do Pomola 39 – Pier 39 in Fisherman’s Wharta. Veliko ljudi pravi, da je to eden izmed lepših delov San Francisca. Po pomolu 39 se lahko sprehodiš mimo številnih trgovin s spominki, restavracij, slaščičarn. Zelo lepo urejeno, na eni strani lahko opazuješ ogromno morskih levov.

Pred napornim vzponom proti Lombard streetu – najvijugastejši ulici na svetu – smo si še malo odpočilo v bližnjem parku.

jutri pa Via Las Vegas 🙂

STROŠKI:

hrana 2,5$

potovalka 25$

šoping 80$

avtobus 2$

pijača 1$

SKUPAJ: 110,5$

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s