WTC, Statue of liberty and Times Square

Ema in Petra sta srečno prispeli ponoči okrog 1h. Zjutraj smo se že zgodaj odpravile na oglede, najprej smo se s podzemno odpeljale do World trade centra. Na mestu, kjer sta prej stala dvojčka, sedaj gradijo dva nova nebotičnika. Dela so že nekje na polovički, izgledata pa res dih jemajoče. Zraven se nahaja tudi vodnjak in spominska plošča namenjena vsem žrtvam v terorističnih napadih 9/11.

Od tam smo se odpravile proti Kipu Svobode. Najcenejša možnost ogleda ( zastonj) je vožnja s trajektom do Staten Islanda in nazaj. Traja dobro uro. Statue of Liberty izgleda ravno tako kot na fotografijah. Ves čas nas je spremljal zeloooo močan veter.

Ogledale smo si še Wall Street, borzo in se sprehodile po Brooklyn Bridgu. Veter je pihal tako močno, da smo komaj hodile. Na slikicah lahko vidite ‘veter v laseh’.

Hotele smo iti še v šoping v nakupovalni center Century 21, ampak je zaradi Judovskega praznika ta teden zaprt. Zato smo se odločile, da se sprehodimo po Broadway ulici do Soho-ta. Majhne trgovinice z zelo zanimivimi oblačili. V trgovinici Forever 21 sem si kupila ene rozaste kavbojke in verižico.


Za lep zakluček dneva je sledil še Times Square in večerjica v bližnji restavraciji.

Sedaj smo prišle v hostel, premočene od dežja in utrujene od celodnevnega pohajanja. Jutri se odpravljamo na izlet proti Niagara falls, Washingtonu in Philadelphiji.
STROŠKI:
Q4 hostel 35$
Podzemna 10$
Hrana + kavice 25$
Šoping 32$
SKuPAJ 102$

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s