Hrana

American food. Zdrava in sveža? Daleč od tega. Večina stvari je že vnaprej pripravljenih, hitro pripravljeno hrano najdeš na vsakem koraku. Pizza Hut, McDonalds, Dunkin’ donuts vsepovsod.

V Hamtpon beachu so samo majhne trgovinice s hrano, ki pa so nažalost zelo drage. O svežem sadju in zelenjavi ni ne duha ne sluha. Vsak teden ali 10 dni se odpeljemo 10 minut stran do nakupovalnega centra in tam kupimo vse potrebno. Trgovina Market Basket je dobro založena, cene so ugodne, moj voziček pa vedno poln sadja, zelenjave, jogurtov, jajc, mleka,… Našla sem par stvari, ki so mi všeč in dobrega okusa, ampak moram reči, da zelo pogrešam domačo slovensko hrano.Za zadnji večji nakup sem porabila okrog 80$, zaloge bo za slabih 14 dni.

Včeraj je bil moj prvi prost dan odkar sem prišla in sem imela prvič čas za pripravo dobrega kosila. Tortilje, polnjene s puranom in papriko so bile odlične. Med delovnimi dnevi si pripravim kaj na hitro. Zaradi natrpanega urnika ni časa za obilna kosila. Uro pavze, ki jo imam med 10-12 urnim delovnikom, raje porabim za malo počitka in relaksacije.

Med bivanjem v USA na mojem jedilniku še ni bilo sladoleda, pice, pomfrija, hamburgerjev … zaenkrat mi gre zdravo prehranjevanje kar dobro od ust.

Ena izmed bolj všečnih stvari, ki sem jih našla je Cottage cheese z ananasom. Gre za sočen, nizkokaliričen sir, podoben skuti. Zelo dobro za zajtrk ali večerjo.

Kruh je spet druga zgodba. Trde skorje, kot jo ima npr. naša bela štruca ali črn hleb, sploh ne poznajo. Obstajajo samo žemljice, ki so čisto mehke in nenasitne, in nekaj podobnega kot toast kruh. Na njem se največkat znajdejo puranja prsa. Skratka, ocena za kruh – 1/10.

Še eno odkritje za zelo dober zajtrk – ovsena kaša z okusom jabolka in cimeta. Streseš v vrelo vodo in čez 1 minuto je vse pripravljeno.

Moja edina pregreha – čokolada. Eni boljših čokoladnih piškotov, kar sem jih kdaj jedla.

Tako zgleda restavracija na desni strani od moje službe.

In še za konec – restavracija na levi strani od službe – ocvrt sladoled, ocvrt krof, ocrvta kokakola in ocvrti oreo piškoti. Ne hvala. I’ll pass.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s