Hampton beach

Svoje stanovanje in službo sem našla v mestecu Hampton beach.Gre za majhno turistično mestece, ki leži zraven Atlantskega oceana. Ima malo več kot 2000 prebivalcev in je zaradi prelepe peščene plaže  zelo pribljubljena destinacija. Ocean Boulevard, glavna ulica ob plaži, je polna majhnih trgovinic, hotelov, restavracij in kasinojev. Hampton beach state park je bil razglašen za eno izmed štirih najlepših plaž v Ameriki.

Zakaj sem se odločila da se to poletje odpravim od doma? Ker mislim, da je to moja zadnja priložnost, ker se moja študentska leta bližajo koncu. Če se nebi odpravila sedaj se nebi nikoli.

Pot od doma do Amerike je bila naporna. Zelo naporna. Iz Idrije sem se odpravila ob 13h v sredo, na cilj pa sem prišla okrog polnoči v četrtek. Najprej vožnja do Budimpešte. Na strani prevozi.org sem našla nekoga, ki me je tja peljal za 18e. Na letališču sem bila že ob 21h, let pa sem imela šele ob 6.15. Iz Budimpešte sem najprej odletela do Frankfurta, nato 8 ur vožnje do Montreala ter še poslednji let Montreal-Boston. Živim eno uro stran od Bostona, tako da sem se pripeljala z avtobusom. Na cilju me je pričakal moj šefe. Sledil je šoping za hrano in vse ostale potrebščine – povštr, kavtr, rjuhe ….nato pa zaslužen spanec da 1h popoldne.

Petek sem imela prosto, soboto pa sem že začela s svojo novo službo. Delam v majhni trgovinici z oblačili. Tiskamo na majice, puloverje, brisače … imamo zelo raznovrstno ponudbo napisov za na majice … najbolj popularni so npr. You Only Live Once – YOLO, PArty naked with me, I’m sexy and I know it ,… Včeraj je bil en teden od prvega dne in opažam, da bo urnik kar pester. Ta teden sem delala 54 ur. Včeraj sem npr. začela ob 12.00 in končala 0b 23.00. Plačano dobim 7,25$ na uro + dodaten bonus 0,75$ na uro, če bom delala do konca pogodbe. Not bad at all.

Zgoraj sem s črnim kvadratkom označila svoje stanovanje. Delim si ga še s štirimi dekleti – 2 iz Dominikanske republike , 1 bolgarka in 1 slovenka , ki delajo v isti trgovini kot jaz. Trgovina je označena z rdečim kvadratkom. Plažo imam minutko stran od doma.

 

Plaža je res prelepa. 2 dni nazaj sem se po končanem delu najprej odpravila na 30 minutni jogging. Ko sem prišla nazaj sem si sezula superge, se sprehodila po mivki in namočila noge v ocean. Zraven sem gledala sonce kako zahaja. Barva neba, ki se je prelivala od modre do rožnate. Popolno.

Spoznala sem že veliko novih ljudi. Večina je dominikancev. Všeč mi je njihova odprtost, zgovornost in prijaznost.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s